Tips til dig

Lær andre at elske dig – De 5 kærlighedssprog

Fem måder at opfatte kærlighed på

Gary Chapman, parterapeut og forfatter har identificeret fem forskellige ”kærlighedssprog”:

  1. Anerkendende ord 
  2. Tid 
  3. Gaver
  4. Tjenester 
  5. Berøring  

Sprogene er den måde vi giver og modtager kærlighed på. Som barn er du blevet mødt med forskellige sprog fra dine forældre. Vi har som regel et primært sprog og et sekundært, men vi anvender alle fra tid til anden. Stil dig selv følgende spørgsmål:

  1. Hvordan viser mine forældre/ min partner mig kærlighed?
  2. Hvilke sprog anvender jeg oftest over for andre?
  3. Hvilke sprog forventer jeg at andre taler overfor mig?
  4. Hvilke to glæder mig mest at modtage?

Ved at du får skabt en større indsigt i, hvilket sprog du selv kommunikere ud, kan du blive bevidst omkring, hvilke behov du har i relationen til en partner. Når du skal være god ved dig selv, mærker du, hvad du kan gøre for at have det godt.

Se med her: https://www.youtube.com/watch?v=Axedxp9gWX8

 


Bogen: Gary Chapman: Kærlighedens 5 sprog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *