Dig, Tips til dig, Yoga

Yoga for bedre søvn

Uro og søvnmangel

Kender du det, når du lægger dig på puden, sætter alarmen og slukker lyset- så fortsætter hovedet sin larm? Du stresser yderligere over dit tankemylder, når du ved at timerne hurtigt bliver færre og du ser hvileløst op i loftet. Du prøver at læse en bog, tjekke din telefon og tanker om børnene, arbejdet, økonomien, ferien, eksen, eller morgendagens “to to” liste gør, at du ikke kan falde til ro, når du går i seng?

Så har jeg 8 yogaøvelser og 4 tips, der kan hjælpe dig til mere balance for krop og sind og hertil bedre søvn. Hver fredag aften underviser jeg i Salig, hvor du har en unik mulighed for at komme godt ned i gear, få ro på og få en dejlig nattesøvn. Men yoga er ikke kun noget du kan dyrke i fancy yogastudier. Du kan inkorporere lidt yoga i dit egen hjem, når du selv har tid og lyst.

Forskning

Forskning på det amerikanske universitet Harvard har kunnet dokumentere en række fordele ved yoga, hvor over halvdelen af deres forsøgspersoner, der dyrkede yoga, oplevede en forbedret søvn. Der findes flere hospitaler, hvor man er begyndt at behandle insomnia med yoga. På Karolinska i Stockholm tilbyder de verdens første universitetsuddannelse i medicinsk yoga, som er henvendt til læger og sundhedspersonalet i øvrigt. Dette viser at yogaen har vundet indpas som en vej ind til et bedre fysisk og psykisk helbred for mange mennesker, som nu også til dels anerkendes af læger og videnskabsfolk.

#tip4

Lav en krops-scanning af dig selv. Du begynder nedefra og mærker dine fødder. Så sender du vejrtrækningen og opmærksomheden til dine ben etc. Du hjælper dig selv til at give slip på hver vejrtrækning og mærker hvert enkelt område at din krop.

8 yoga stillinger for bedre søvn

Hold hver stilling i 1-3 min. Modificer øvelsen ved brug af puder eller et tæppe. Stillingerne har fokus på at berolige dit parasympatiske nervesystem* og du mærker åndedrættet kommer i balance med kroppen.

*Læs mere her: http://rebeccakarolina.dk/wp-admin/post.php?post=478&action=edit

  1. Vekselåndedrættet
  2. Barnet med armene strakt foran dig eller ned langs siderne
  3. Guldsmeden med benene strakt ud til siden- du kan også sidde i skrædderstilling her
  4. Katten og koen- svaj og rund i ryggen med vejrtrækningen
  5. Liggende på ryggen med knæene op til maven – med rygrul fra side til side
  6. Liggende på ryggen tager du benene op ad væggen- med eller uden pude for lænden
  7. Sommerfuglen- med eller uden pude for lænden
  8. Lig stillingen – Savasana

1 Vekselåndedrættet – Skaber ro og fokus

Placerer pegefinger eller langefinger i panden. Ringefingeren holder for det ene næsebor og tommelfingeren på det andet. Så trækker du vejret ind gennem højre næsebor, holder for næseboret et øjeblik. Så holder du fingeren for næsebordet et øjeblik og ånder ud gennem venstre. Du skifter side, så du ånder ind gennem venstre næsebor og ud gennem højre. Fortsæt fra side til side.

1) Vekselåndedrættet

 

 

2) Sænk bagdelen tilbage mod hælene, lad panden hvile i måtten

 

 

3) Ret ryggen, kip bækkenet bagud og stræk dig fremefter

 

 

4) Træk vejret ind og se op mod loftet

5) Ånd ud gennem næsen og se ind mod navlen

 

 

6) Omfavn dig selv, lad skuldrene synke i gulvet, spænd af i maven

 

 

7) Elevér lænden, stræk benene opad

 

8) Luk øjnene i Savasana og træk vejret ned i maven

 

Sov godt:)

Love Rebecca ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *